Förskollärare till Reggio Emiliainspirerade Nävergården

Gävle är en kommun i utveckling. Hos oss kan du göra skillnad på riktigt. För alla som bor i Gävle. För Gävle som plats. Vi erbjuder intressanta och utmanande jobb, 6700 kollegor och goda möjligheter för dig att växa. Här är det nära till allt, både inom kommunen och ut i världen. Nu söker vi dig som vill göra Gävle ännu bättre tillsammans med oss.

I Gävle ska alla barn och elever utmanas och klara sin utbildning. Våra 3 000 medarbetare gör det möjligt genom kvalificerad och stimulerande undervisning. Utbildning Gävle ansvarar för förskola, grundskola, grundsärskola, gymnasieskola och gymnasiesärskola. Hos oss får du vara med och utveckla bästa möjliga förutsättningar för lärande. Vi siktar högt och utgår från att du också gör det. Vi gör att Gävle växer.

Nävergårdens förskola tillhör Bomhus förskoleområde och består av två avdelningar. Förskolan arbetar med inspiration ifrån den pedagogiska filosofin och förhållningssättet i Reggio Emilia, vilket innebär ett aktivt lyssnande, dokumentation och reflektion som också är grunden i arbetssättet för alla pedagoger. Kännetecknande för vår förskola är att vi arbetar projektinriktat, gärna utifrån en sommaruppgift som barn och föräldrar har varit delaktiga i. Detta blir en inspiration att arbeta vidare med där barnens intresse och nyfikenhet tas tillvara i arbete utifrån de olika målområdena i t.ex Lpfö-98.
Några av våra ledstjärnor i arbetet med barnen är att:
• Barnet ska stå i centrum. Barn kan och vill om vi tillåter dem. Barnen lär av varandra. Barns lek är viktig.
• Pedagogen ska uppmuntra/utmana barnen och ge dem tid att själva pröva, istället för att komma med färdiga lösningar.
• Miljön är en ”tredje pedagog”. Den underlättar lärandet för barnen.
• Dokumentation synliggör för barnen, deras föräldrar och pedagogerna vilken kompetens barnen har och hur deras lärprocesser ser ut.

I Bomhus förskoleområde arbetar vi prioriterat med att kvalitetssäkra verksamheten, vilket innebär att det krävs god kännedom om statliga och kommunala styrdokument. Vi arbetar målinriktat med olika fokusområden utifrån Lpfö 98. Just nu prioriterar vi arbetet med lärande för hållbar utveckling, flerspråkighet i förskolan och att utveckla vårt arbete med stöd av IKT.

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med kollegorna i arbetslaget har du som förskollärare huvudansvar för den pedagogiska verksamheten på förskolan. I arbetet ingår planering, genomförande, dokumentation och uppföljning samt utvärdering av verksamheten enligt beslutade mål och riktlinjer. I samråd med arbetslaget verkar du för att barnen får en trygg och utvecklande, stimulerande och lärorik vistelse på förskolan.Utifrån att vi arbetar inspirerat av Reggio Emilia lägger vi stort fokus på pedagogisk dokumentation och projekterande arbetssätt och att grundinställningen är att se möjligheter i arbetet utifrån barnens intressen och idéer.
Läs gärna mer om vår förskola på hemsidan: http://www.gavle.se/Forskolor/Navergarden/

Kvalifikationer

Vi söker dig som vill vara med och lägga grunden för varje enskilt barns livslånga lärande. Som med nyfikenhet och ett medforskande förhållningssätt bidrar till att verksamheten för barnen blir rolig, trygg och lärorik och ser möjligheter till att stimulera barnens utveckling och lärande och erbjuda en trygg omsorg.

Examen från förskollärarutbildning. Vi vill också att du som söker:
- Är väl förtrogen med läroplanen för förskolan
-Driver och utvecklar arbetet på förskolan i enlighet med styrdokumenten
- Ska kunna omsätta modern pedagogisk teori i praktiskt arbete
- Ska kunna arbeta både självständigt och i arbetslag
- Vill utveckla dig själv som pedagog
- Har lätt för att kommunicera och samarbeta med barn, föräldrar och kollegor
- Arbetar enligt Gävle Kommuns värdegrund

Vi söker dig som är engagerad, har stor arbetsglädje, god samarbetsförmåga samt tycker om att arbeta flexibelt. Du är trygg i din pedagogroll och utifrån barngruppens behov kan du planera, utveckla och reflektera hur arbetet med barnen ska få en röd tråd genom hela verksamheten. Erfarenhet av kvalitetsarbete är meriterande. Du har erfarenhet av och är intresserad av att ta extra ansvar genom att driva olika övergripande ansvarsområden.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser gärna att du har erfarenhet av ett Reggio Emilia-inspirerat förhållningssätt, lärande för hållbar utveckling, flerspråkighet i förskolan samt är förtrogen med IKT.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Erfarenhet av kvalitetsarbete är önskvärt.

Vi ser framemot din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande under ansökningstiden, så vänligen lämna in din ansökan så snart som möjligt.

Anställningsvillkor

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal platser: 2
Varaktighet: Tillsvidare

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansökan

Ansök senast: 2018-01-19
Referensnummer: UG 480/17
Sök jobbet här

Kontaktperson

Nina Larsson
Biträdande förskolechef
Telefon: 026-17 24 51

Fackliga företrädare

Lärarförbundet, Stefan Thunström
Telefon: 026-17 99 20

Lärarnas Riksförbund, Linda Olsson
Telefon: 026-17 99 19

Tipsa andra om den här sidan

Senast granskad 2017-08-18

Gävle kommun

Gävle kommun

Gävle kommun