Nu släpps biljetterna till årets Gävlit

Bernt-Olov Andersson, Erik Nilshammar, Judith Kiros och gävlebekanta Annika Norlin adderas till den redan fina samlingen av medverkande i årets litteraturfestival. Biljetterna till höstens höjdpunkt släpps den 25 augusti, på webbsidan Billetto.

Det känns väldigt roligt att välkomna Judith Kiros, en otroligt spännande och uppmärksammad poet, till Gävlit. Annika Norlin är välkänd för sin musik och har tidigare besökt Stadsbiblioteket i Gävle. Nu är hon aktuell med sin första roman. Bernt-Olov Andersson är en av de största författarna i länet och Erik Nilshammar är på uppgång. Jag tycker att vi börjar få till en bra variation på startfältet. Men fler författarsläpp återstår, så håll utkik, säger Lilian Samuelsson, som sitter med i projektgruppen som arrangerar Gävlit.

Läs mer om alla bokade författare här.

En glimt av Gävlits program

Fredag 17/11 inleds med en after work, som är en bra uppladdning inför författarkvällen. Det bjuds på litteraturquiz, livemusik och erbjudanden i restaurangen. Det är fri entré till after worken.

Kvällsprogrammet med författarsamtal startar ca kl. 18. Medverkar gör bland andra: Katarina Wennstam, Marie Lok Björk, Judith Kiros och vårt husband. Fler författare och moderatorer kommer att släppas längre fram. Kvällsprogrammet kräver entrébiljett.

Lördag 18/11 startar med Gävlits bok- och litteraturmässa, författarsamtal och workshops, från kl. 10 till ca kl. 16.30. Medverkar gör bland andra Elin Persson, Lisa Röstlund, Katarina Petersmo, Ulf Ivar Nilsson, Erik Nilshammar och Bernt-Olov Andersson. Fler författare och moderatorer kommer att släppas längre fram. Hela dagsprogrammet är gratis.

Kvällsprogrammet med författarsamtal startar ca kl. 18. Medverkar på scenen under kvällen gör bland andra: Mats Strandberg, Magnus Västerbro, Annika Norlin och vårt husband. Fler författare och moderatorer kommer att släppas längre fram. Kvällsprogrammet kräver entrébiljett.

Söndag 19/11 är det SmåGävlit, en uppskattad barn- och familjedag. Det bjuds på sagoberättande, teatrar, författarsamtal och kreativa pysselrum. Alla programpunkter under söndagen är gratis. Gäster kan köpa fika och äta pannkaksbuffé i restaurangen.

Fullständiga program presenteras senare.

Mer information
Läs mer om författarna på Gävlits webbsida – Gävle litteraturfestival – Gävle kommun (gavle.se)

Biljetterna släpps via CentratTeatern på Biljetto: https://billetto.se/users/centralteatern
Kontakta Centralteatern via telefon: 076-040 98 04

Två män och två kvinnor Gävlit - Gävle litteraturfestival. Foto Emil Alstermark Fasad på ett stort gult tegelhus