Näringslivsavdelningens nyhetsbrev januari 2024

Information från Näringslivsavdelningen, Gävle kommun

Välkomna på årets första Näringslivsfrukost – 15/2

Många runda bord men fin dukning framför scen med blått belysning i Stora Gasklockan

Gävle kommun, Företagarna Gävle och Gävle Företagarföreningar bjuder gemensamt in till årets första Näringslivsfrukost – en mötesplats för nätverkande, inspiration och ny kunskap för en näringsrikare kommun.
Välkommen till en fullspäckad morgon i Stora Gasklockan med bland annat information och nyheter från våra politiker och kommunledning, intervjuer med lokala företag och rundabordssamtal.
Vår moderator, Henrik Harrysson, kommer under frukosten att samtala med UF-företag, driftiga unga företagare i Hagsta, 2023 års Gasellvinnare i Gävleborg och Gefle IF Fotboll.
Vi drar igång redan 7:30 så kom i tid så hinner du nätverka och besöka minimässan, där du denna morgon har chansen att diskutera media, journalistik, entreprenörskap och fotboll.

Arkitekturpriset – nominera din favorit!

Vilket är Gävle kommuns främsta exempel på utmärkt arkitektur? Den 1 februari öppnar nomineringen till Gävle kommuns arkitekturpris, nominera din favorit!
Alla är välkomna att nominera! Nomineringsperioden är öppen 1 februari till 1 mars och du nominerar enkelt genom vår e-tjänst på gavle.se/arkitektur. Du kan nominera allt ifrån byggnader till parker. Det kan vara en nybyggnad, till-eller ombyggnad eller en åtgärd i en kulturmiljö. Enda haken – max fem år sedan färdigställande. En jury fattar sedan beslut om vinnare, med prisutdelning i början av sommaren. Vinnare är både arkitekt och beställare och priset är diplom samt en plakett som sätts upp på platsen eller byggnaden. Arkitekturpriset är en del i Gävle kommuns arkitekturpolicy.

Välkommen på vår Anbudsskola – information om upphandlingar

Person med bärbar dator vid ett bord.

För att uppmuntra och underlätta för fler att lämna anbud i kommunens upphandlingar anordnar vi regelbundet en informationsträff för företag som vi kallar Anbudsskola.
Nästa tillfälle är 8 februari och då kommer vi prata generellt om offentliga upphandlingar och specifikt om de vi på Gävle kommun annonserar ut. Du får även en inblick i hur man gör när man lämnar in ett anbud, var man hitta aktuella upphandlingar och hur man går tillväga för att prenumerera på aktuella upphandling
ar.

Företagsbesök hos nordens största extremsportarena

Vi fortsätter företagsbesöken tillsammans med styre och opposition i Gävle kommun, med syfte att lyssna in hur företagsklimatet i Gävle kan utvecklas och fånga upp frågor och behov från företag verksamma i vår kommun.
För en tid sedan besökte vi tillsammans Dome Adrenaline Zone i Gävle, som är nordens största extremsportarena och ett mycket populärt mål för många familjen i Gävle och andra platser. Det är ett av de större besöksmålen i Gävle och vår region.
Vi träffade grundaren Joakim Kumlin och platschef Jesper Hall, som visade verksamheten och hade flera intressanta frågor de ville lyfta med oss. Bra samtal med flera uppföljningspunkter.
Efter besöket kopplade vi på vår Företagsservice – en väg in för alla företagarfrågor – för att återkoppla på ett samlat och strukturerat sätt utifrån företagets behov.
Vill ditt företag också ha ett besök av oss?
Anmäl ditt intresse genom att klicka på länken nedan.

Aktivitetskalender

Gävle Företagarföreningars frukostmöte – 22/2
Jobb- och utbildningsmässan – 20/3
Anbudsskolan – information om upphandlingar – 11/4
Företagarna Gävle bjuder in till Företagargala – 12/4
Byggdialogen Gävle-Sandviken – 2/5

Är du företagare eller funderar du på att bli? Har du frågor som rör ditt företag? Du vet väl att du alltid kan kontakta Gävle kommuns Företagsservice.
Vi finns för dig och ditt företag. Ring 026–17 80 00, tonval 5.