Etablera i Gävle

Det är lätt att etablera företag i Gävle. Här finns möjligheter att växa med ett Gävle som växer. Gävle kommun är redo att hjälpa dig vidare i ditt företagande.

Få stöd hela vägen

Om du letar lediga lokaler eller mark för att etablera ditt företag i Gävle är du välkommen att höra av dig till etablera@gavle.se. Du kan förvänta dig återkoppling inom två arbetsdagar och vår etableringsfunktion hjälper dig att hitta rätt.

Gävle växer

Gävle växer med knappt 1000 invånare per år och har idag 101 000 invånare. År 2030 beräknas befolkningen uppgå till 120 000 invånare. Det innebär att 10 000 bostäder och 11 000 jobb ska skapas till dess.

Läs mer om Gävle växer.

Vi erbjuder ett värdskap från start till mål

I Gävle kommun har vi en tydlig process för hur vi ska arbeta internt för att kunna ge dig som kund bästa service. Det innebär att etableringsfunktionen tar hjälp av övriga kommunorganisationen för att ge svar på förfrågningar kring mark och lokaler. Vi erbjuder ett värdskap från start till mål. Vi följer även upp de förfrågningar som kommer in till etableringsfunktionen på ett systematiskt sätt, så att vi får kunskap om vad marknaden efterfrågar i vår kommun.

Här hittar du alla våra lediga lokaler och mark.

Gävle ger goda möjligheter till investeringar

Gävle erbjuder investeringsmöjligheter i attraktiv atmosfär vid havet, nära internationell flygplats och storstadsregion. Med 60 minuter till Arlanda och 80 minuter till Stockholm har Gävle ett ypperligt strategiskt läge. I och kring Gävle finns Sveriges basindustri och starkaste exportregion. Stål, trä- och pappersindustri finns i generna och har skapat en lång tradition som handels- och sjöfartsstad.

Dra nytta av Gävles konkurrensfördelar

 • Gävles specialiseringar.
  Transport och logistik, geografiska informationssystem (GIS), energi och miljö, pappers- och träindustri samt myndigheter och offentlig förvaltning definierar Gävles starka näringskluster och högspecialiserade kompetensområden. Lägg därtill en leverantör i världsklass av fiber och bredband, en pågående byggboom och en satsande besöksnäring. Läs mer om branscher som finns i Gävle.
 • Gävles geografiska läge nära Stockholm-Arlanda.
  80 minuter till Stockholm och 60 minuter till Arlanda ger tillgång till Sveriges största arbetsmarknad, ett av Europas starkaste tillväxtområden och en direkt närhet till världen.
 • Gävles kompletta infrastruktur.
  Gävle hamn, motorvägarna E4 och E16, och tre järnvägsstambanor bildar en knutpunkt som ger konkurrensfördelar oavsett bransch, inte minst för befintliga och framtida exporttunga företag.
 • Gävles status som residensstad.
  I staden finns en rad myndigheter med Länsstyrelsen och Lantmäteriet i spetsen, samt Högskolan i Gävle – en av Sveriges mest populära högskolor.
 • Gävles roll som regional tillväxtmotor.
  Dryga 8 000 företag i olika storlekar och inom alla branscher verkar i Gävle. Arbetsmarknadsregionen omfattar även den högteknologiska och globala industrikoncernen Sandvik samt trä- och pappersindustrikoncernen Stora Enso.