Företagen gör Gävle till en bra plats

Målområde: Gävle för alla

Gävle har ett utmärkt läge med två europavägar, två järnvägslinjer, Sveriges största internationella flygplats och Nordens största storstadsregion, Stockholm, som möts i vår region. Detta gör det enkelt för företag att transportera varor och människor till och från Gävle. Vår hamn i Gävle är också viktig för import och export, vilket gör oss ännu mer attraktiva för företag.

Vi har framgångsrikt lockat stora internationella företag med höga miljöstandarder att etablera sig här. Det visar att Gävle är engagerat i att skydda miljön och främja hållbarhet. Gävle är även en populär destination för kongresser och evenemang, vilket ger en ekonomisk lyft till staden och stärker vår rykte som en attraktiv plats att besöka och göra affärer i.

Här erbjuder vi en hög livskvalitet med närheten till hav, skog och fjäll. Dessutom tar det bara lite över en timme att resa till Stockholm och Arlanda. Det ger oss många möjligheter att locka nya invånare, företag och besökare, särskilt i en tid när sättet att resa och arbeta förändras.

Så arbetar vi för att nå målet

Nätverkande och tillväxt i fokus

Vi satsar på att utveckla vår ekonomi och göra Gävle ännu mer tilltalande för företag. En viktig del av detta arbete är att hitta branscher som har potential att växa i vår region och att marknadsföra de fördelar som vår kommun har, som närheten till flygplatsen och viktiga transportvägar. Genom att skapa starka nätverk och samarbete mellan olika företag och organisationer inom olika branscher främjar vi innovation och tillväxt.

Satsning på hållbarhet

Genom att fortsätta vårt arbete inom hållbarhetsområdet, kan vi dra nytta av den ökande efterfrågan på hållbara lösningar. Detta ger oss möjligheten att attrahera företag och investeringar som delar vårt engagemang för att minska miljöpåverkan

Läs mer om vårt arbete för ett hållbart samhälle

Starka varumärken som driver tillväxt

Vi har också fördelen av starka varumärken som Gävlebocken och Mackmyra whisky, och vi använder dessa för att marknadsföra staden och locka investeringar och turister.