Kulturtrappan för dig som pedagog

Här kan du som pedagog ta del av programutbudet för Kulturtrappan, samt boka aktiviteter för din klass via vår e-tjänst.

Kulturtrappans tilllbild, barn som kollar på en skärm bakom fotografen

Kulturtrappan är en garanti för att alla barn och unga i Gävle, oavsett förutsättningar ska få uppleva professionell kultur under skoltid, två gånger per läsår. Kulturtrappan ger möjligheter till eget skapande, nya intryck och uttryck samt att kunna upptäcka nya intressen. Konst och kultur vidgar barnens perspektiv och ger dem ökad förståelse för världen vi lever i.

Program och bokning

Boka kulturupplevelse

Använd e-tjänsten nedan för att boka in förskolegrupp, förskole-, grundskole- eller gymnasieklass på kulturupplevelser via Kulturtrappan.

Det finns ofta lärarhandledningar att få i samband med att du bokar kulturupplevelser. Lärarhandledningarna innehåller tips och stöd för att kunna arbeta med eleverna i skolan, både inför och efter kulturupplevelsen.

I e-tjänsten kan du också boka kostnadsfri buss till Kulturtrappan.

Låna cyklar till grundskolan

För transport till kulturupplevelser inom Kulturtrappan kan du boka skolcyklar till hela klassen. Om den bokningsbara dagen för cyklarna inte stämmer överens med dagen för kulturupplevelsen går det att göra en förfrågan om att boka cyklarna på långlån. Då kontaktar du Gavle Drift & Service på 026-17 82 00 och beskriv ditt önskemål.

Läs mer och boka cyklar här.

Kontrollera gärna att det finns lediga cyklar innan du slutför din bokning.

Aktuellt program

Mer information om Kulturtrappan hittar du här.

Kontakta oss

Vid frågor eller funderingar kan du kontakta oss via kulturtrappan@gavle.se.