Våra familjedaghem

Information om verksamheten och våra arbetslag.

Pedagogerna har kompetens att kommunicera med, utmana, stimulera och möta både de yngre och de äldre barnen. Vi har goda förutsättningar att förbereda barnen för ett fortsatt och livslångt lärande. Pedagogiken i verksamheten ska utgå från att lärande alltid sker.

Omsorg, utveckling och lärande innebär att se till hela barnet och dess behov utifrån våra styrdokument: Allmänna råd, Likabehandlingsplanen och LHU (lärande för hållbar utveckling).

Våra arbetslag

I vårt arbetslag är vi fem pedagoger som jobbar tillsammans. Vår verksamhet bedriver vi i gamla Bomhus där vi utgår från våra hem som ligger inom gångavstånd till varandra. Vi har fem dagbarn per dagmamma i åldrarna 1–6 år.

Barnen blir trygga med alla vuxna i arbetslaget. Vi har ett fungerande vikariesystem och ditt barn kommer alltid få omsorg inom pedagogisk omsorg om din dagbarnvårdare är frånvarande.

Natur och rörelse

Vårt mål är att väcka varje barns rörelseglädje och intresse för naturen, största delen av vår verksamhet bedrivs utomhus och vi har olika utflyktsmål nästan varje dag.
Vi har en “egen skog” dit vi ofta går under våren och hösten. Under sommaren håller vi gärna till vid Lillsjön som erbjuder både lek och bad. Vintertid åker vi skridskor på Kastvallen, åker pulka i backen vid Lillsjön eller så ses vi hemma på någon av våra gårdar.
Maten som serveras hos oss är hemlagad och vi äter den också gärna utomhus.

Åldersindelade aktiviteter

För att tillgodose alla barns utveckling och rätt till lärande har vi också åldersindelade aktiviteter, till exempel studiebesök med våra 6 åringar. När vi är i skogen delar vi också på oss för att ha olika naturskolor så som skogsmulle med 6 åringar, skogsknytte med 4–5 åringar och skogsknopp med 1–3 åringar (våra rotsnubblare).

Vi jobbar även med lärande om hållbar utveckling (LHU), naturvetenskap och teknik för alla (NTA) och padda. En dag i veckan är vi i vår lokal på Timmermansgården för att vänja barnen med stor barngrupp, där jobbar vi med likabehandling och de sju diskrimineringsgrunderna. Vi följer skolverkets allmänna råd och kommunens styrdokument.

Om du vill ge ditt barn händelserika och stimulerande dagar med mycket rörelse, frisk luft och lustfyllt lärande så är ni varmt välkomna till oss.

Kontakt

Anna Mattsson
Telefonnummer: 079-072 97 33

Camilla Hedling
Telefonnummer: 079-072 97 18

Kim Wikström
Telefonnummer: 079-072 97 36

Madelene Göterfors
Telefonnummer: 073-942 51 89

Virva Holappa
Telefonnummer: 079-072 97 30

Lärande för hållbar utveckling

Gävle kommun satsar på att ge barn och elever handlingskompetens för en hållbar samhällsutveckling genom ett aktivt arbete med lärande för hållbar utveckling.

Hållbar utveckling handlar om en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. Med handlingskompetens menas kunskap, vilja och förmåga att påverka livsstil och levnadsvillkor för en hållbar utveckling på ett sätt som inkluderar såväl dagens som kommande generationer, samt att ta ett globalt ansvar.

Lärande för hållbar utveckling är en del av Agenda 2030 – de Globala målen för hållbar utveckling, som tagits fram av FN, och som nu hela världen arbetar för. Läs mer om hur vi jobbar med lärande för hållbar utveckling i hela kommunen här, och via #LHUGavle.