Våra familjedaghem

Här får du veta mer om våra familjedaghem i Hedesunda, Sörby och Sätra.

I vår dagliga verksamhet vistas vi ute i skog och mark. Där tränas grov och finmotorik, upptäckarlust, språk, matematik, teknik m.m. Vi tar tillvara på vad naturen har att erbjuda och barnen utmanas att vara kreativa och vi pedagoger att vara medupptäckare.

Barnen får god kännedom om allemansrätten och att alla är viktiga i kretsloppet, liten som stor. Vi dokumenterar och reflekterar bl.a med språk, kamera och skapande verksamhet för att öka förståelsen för naturen och allt vi får syn på.

Barnen får god kännedom om sin närmiljö vilket lättare ökar sin förståelse för sin omgivning och samhälle.

Våra arbetslag

Vi är två pedagoger Maria och Stephanie inom pedagogisk omsorg Hedesunda. Verksamheten utgår från våra hem och cirka 10 gånger per termin från en lokal.

I våra familjedaghem arbetar vi med en liten barngrupp i en trygg och lugn miljö med samma pedagog under hela dagen och hemlagad mat.

Barnen blir trygga med alla vuxna i arbetslaget. Vi har ett fungerande vikariesystem och ditt barn kommer alltid få omsorg inom pedagogisk omsorg om din dagbarnvårdare är frånvarande.

Verksamheten styrs av Allmänna Råd från förskolans läroplan. Utifrån den har vi en handlingsplan som uppdateras varje läsår och där våra mål är fokuserat på LHU och diskrimineringsgrunderna.

Vi har ett LHU (lärande för hållbar utveckling) team, där en utav oss går på träffar och utbildning och ett EHT(elevhälsoteam), där en utav oss träffar specialiserade yrkespersoner inom barn med behov bland annat kopplat till bryggan.

Närheten till naturen gör att vi lagt tonvikten av vår verksamhet i utemiljön. Barnens motorik utvecklas/utmanas på ett naturligt sätt i skog och mark och deras kunskaper om naturen och närområdet ökar. Digitala hjälpmedel som paddan finns med oss då vi går på skattjakt och lär barnen att navigera, Geocashing.

Denna termin går vi även på sagostund på biblioteket och gymnastik på skolan.

Kontakta oss

Steffi Gimlin Erlandsson
079-072 97 32

Maria Wänersten
076-518 77 00

Vi är tre dagbarnvårdare som arbetar i samma arbetslag. Alla har som regel fem dagbarn var placerade hos sig. Som dagbarnvårdare arbetar man med utgångspunkt från sitt hem. Barnen får vistas i en lugn hemmiljö i en liten barngrupp. Vi hinner se alla barn och tillgodose varje enskilt barns behov.

I arbetslaget träffas vi ett par gånger i veckan tillsammans med barnen. Det innebär att barnen även får vara i större grupp ibland.

Barnen blir trygga med alla vuxna i arbetslaget. Vi har ett fungerande vikariesystem och ditt barn kommer alltid få omsorg inom pedagogisk omsorg om din dagbarnvårdare är frånvarande.

I två av våra familjedaghem finns det pälsdjur.

Tänk allt man kan upptäcka och lära i naturen! Liten som stor, alla årstider!

Vi vuxna är:
Medupptäckande-Medundersökande-Medupplevande-Medagerande

En dag i veckan har vi gemensam verksamhet i vår gemensamma lokal som heter Timmermansgården.

Bygga bra relationer-samspel-barn-vuxna.

Välkomna att söka plats hos oss!

Kontakta oss

Sörby

Camilla Andersson
Telefonnummer: 079-072 97 20

Sätra

Carola Bladin
Telefonnummer: 079-072 97 19

Kicki Nauwelaertz De Agé
Telefonnummer: 070-084 81 32

Lärande för hållbar utveckling

Gävle kommun satsar på att ge barn och elever handlingskompetens för en hållbar samhällsutveckling genom ett aktivt arbete med lärande för hållbar utveckling.

Hållbar utveckling handlar om en utveckling som tillfredsställer dagens behov utan att äventyra kommande generationers möjligheter att tillfredsställa sina behov. Med handlingskompetens menas kunskap, vilja och förmåga att påverka livsstil och levnadsvillkor för en hållbar utveckling på ett sätt som inkluderar såväl dagens som kommande generationer, samt att ta ett globalt ansvar.

Lärande för hållbar utveckling är en del av Agenda 2030 – de Globala målen för hållbar utveckling, som tagits fram av FN, och som nu hela världen arbetar för. Läs mer om hur vi jobbar med lärande för hållbar utveckling i hela kommunen här, och via #LHUGavle.