Näringslivsavdelningens nyhetsbrev september 2023

Information från Näringslivsavdelningen, Gävle kommun


Gävle kommun klättrar 65 placeringar

Gävle kommuns arbete med att förbättra de kommunala upphandlingarna har börjat ge resultat!

I Svenskt Näringslivs årliga rankning för det lokala företagsklimatet klättrar Gävle kommun 65 placeringar i kategorin upphandling.

– Upphandling är ett område som Gävle har fokuserat kring, för att få upp dialogen med branschen och företag lokalt. Det här ger en fingervisning om att man jobbar med frågor ger det resultat, säger Lotta Petterson, regionchef för Svenskt Näringsliv Gävleborg.

Gävle klättrar – läs mer här


Boka företagsrådgivning inför bygglovsansökan

Behöver du som företagare rådgivning inför din bygglovsansökan? Till Företagsservice kan du vända dig för att få svar på dina bygglovsfrågor eller för att få ett samordnande stöd vid större och mer komplexa ärenden. Välkommen att kontakta oss, antingen via telefon 026-17 80 00 (tonval 5) eller via vår e-tjänst.

Boka ett möte? Läs mer här!


Vi vill träffa er!

Hur är det egentligen att driva företag i Gävle? Vilka utmaningar står ni inför?

Det och många fler frågor vill politiker och tjänstepersoner från Gävle kommun ha svar på!

Under vecka 45, 7-10 november, arrangerar vi tillsammans med Sandvikens kommun vår tredje Företagarvecka och nyheten för i år är att vi har avsatt en dag, den 10 november, till just företagsbesök. Så boka in oss för ett besök och skriv gärna vad ni främst vill prata med oss om.

Anmäl företagsbesök här


Kvinnlig hand skriver på en bärbar dator.

Välkommen på vår Anbudsskola

Många företag tycker att det är krångligt med upphandlingar, därför anordnar vi regelbundet en informationsträff för företag som vi kallar Anbudsskola.

Nästa tillfälle är 12 oktober och då kommer vi prata generellt om offentliga upphandlingar och specifikt om de vi på Gävle kommun annonserar ut. Du får även en inblick i hur man gör när man lämnar in ett anbud och var man hitta aktuella upphandlingar.

Här hittar du anmälan


Klara Wirdby och Petra Kessler

Gävle kommun satsar för att möta efterfrågan från näringslivet

Vi fortsätter vårt viktiga arbete för att utveckla företags möjligheter i Gävle kommun samt med att förbättra företagsklimatet!

Etableringsförfrågningarna från näringslivet ökar. För att möta efterfrågan satsar kommunen på en koncernövergripande funktion som ska ge företag som vill utvecklas och investera i Gävle ännu bättre service genom snabbare och tydligare svar i de frågor där kommunen har rådighet eller påverkan. Det totala etableringsarbetet sker i nära samverkan med Marknadsplats Gävle – som är en samverkansorganisation mellan Gävle kommun, fastighetsägare och företagare – och andra samarbetspartners.

Läs gärna hela artikeln här


Gävle Konserthus

Ny InfoPoint – Gävle Konserthus

Vi välkomnar vårt nya tillskott till InfoPoint familjen – Gävle Konserthus!

Gävle kommun har under några år arbetat med ”minituristbyråer”, så kallade InfoPoints, hos flera av destinationens aktörer där våra besökare rör sig. Idag finns det 20 stycken runtomkring i Gävle. Med InfoPoints finns det flera platser som kan ge service till besökare och där besökaren kan hämta kartor och broschyrer.

De blir goda ambassadörer för destinationen och det skapar affärsmöjligheter hos InfoPoints aktörerna. Fler InfoPoints säljer idag Gävle souvenirer.


Ulf Ivar tog hem priset

Vi säger stort grattis till Ulf Ivar Nilsson som under Näringslivsfrukosten i slutet på september fick ta emot utmärkelsen ”Bra gjort för Gävle” av kommunstyrelsen ordförande Åsa Wiklund Lång (S).

Motiveringen löd:
”Med en vass penna och humor har denna person satt fokus på såväl samhällsproblem som udda personer och spännande människoöden i och omkring Gävle. Sedan 1966 har dessutom gävleborna fått sin veckovisa tankeställare från vår pristagare och därmed är personen en lika självklar del av den offentliga debatten i vår stad som kaffet är en självklar del av vårt fika. Att oförtrutet vilja bidra till kunskap, debatt och en fördjupad historie- och lokalkännedom, det tycker vi är Bra gjort för Gävle!”


Aktivitetskalender

Jobb- och utbildningsmässan – 11/10
Länk till mer info

Avslutningshelg för Gävlemaran på Estraden – 20-22/10

TV-pucken – 2-5/11
Läs mer här

Gävle-Sandviken Företagarvecka – 7-10/11
Läs mer här

Sounds of Emotions – 25/11
Läs mer här


Är du företagare eller funderar du på att bli? Har du frågor som rör ditt företag? Du vet väl att du alltid kan kontakta Gävle kommuns Företagsservice.

Vi finns för dig och ditt företag. Ring 026–17 80 00, tonval 5.