Det här kan du göra på Bomhus bibliotek

På Bomhus bibliotek kan du bland annat skriva ut, kopiera, använda dator, sitta och studera och få hjälp med enklare frågor om digitala tjänster.

Söka, reservera och låna

På biblioteket kan du söka, låna, reservera och låna om böcker och andra medier. Du kan också söka, reservera och låna om på Gävleborgs biblioteks gemensamma webbplats helgebiblioteken. Du som har en läsnedsättning kan låna talböcker på biblioteket.

Du som vill låna en bok eller tidskriftsartikel som inte finns på något av våra bibliotek kan få hjälp att låna från andra bibliotek via fjärrlån. Du kan även lämna inköpsförslag på böcker, spel eller filmer som du vill att biblioteket ska köpa in.

Skaffa ett bibliotekskort

Du behöver ett bibliotekskort för att låna hem böcker och annat samt för att använda vissa av våra tjänster. Du kan skaffa ett bibliotekskort kostnadsfritt på biblioteket eller via webbplatsen helgebiblioteken.

Skriva ut, kopiera och använda dator

På Bomhus bibliotek finns wifi och datorer som du kan använda. Du kan skriva ut och kopiera i både färg och svartvitt. Du kan även skanna till ett USB-minne.

Information om att skriva ut, kopiera och använda dator på biblioteken i Gävle.

Digital handledning

På biblioteket kan vi hjälpa dig med enklare frågor eller ärenden om teknik och digitala tjänster. Vi kan till exempel visa hur du använder bibliotekets tjänster eller hur du söker information på internet.

Om du vill ha hjälp med längre digitala ärenden eller frågor kan du besöka Digital studio i stadsbiblioteket. Det finns även andra sätt att få digitalt stöd. Läs mer om digitalt stöd och hur du blir en digital senior.

Digitala bibliotekstjänster

Biblioteket har flera digitala bibliotekstjänster, bland annat för e-böcker och e-ljudböcker, strömmande film, fakta- och artikeldatabaser och körkortsteori. Vissa kan du ta del av var du än befinner dig.

Studieplatser

Det finns sex sittplatser i biblioteket där du kan sitta och läsa eller studera. Platserna är inte bokningsbara.

Kontakt

Adress, öppettider och kontaktuppgifter till Bomhus bibliotek.